• Snel ontslag
  • Jouw vraagbaak
  • 24/7 bereikbaar voor spoed
  • expertisecentrum voor infuustherapie thuis
  • 3.000 patiënten per jaar

Infuustherapie thuis met een elastomeer-pomp

Wij zijn jouw leverancier voor de infuusmedicatie en infuusmaterialen thuis. Hier lees je hoe het werkt.

Kennismaken met alle betrokkenen

Je krijgt vanaf nu thuis je medicatie via een infuus toegediend. Er zijn diverse mensen betrokken bij jouw infuustherapie thuis. Hier lees je wie wat doet. En waarvoor je bij wie moet zijn.

Jouw behandelaar
Jouw behandelaar

Jouw behandelaar in het ziekenhuis heeft de infuustherapie thuis voorgeschreven. Hij (of zij) is dus ook verantwoordelijk voor deze behandeling. Wij hebben het recept voor de infuusmedicatie van hem ontvangen. De behandelaar is jouw aanspreekpunt.

De (thuiszorg)verpleegkundige
De (thuiszorg)verpleegkundige

De (thuiszorg)verpleegkundige zorgt voor het aan- en afsluiten van de elastomeerpomp, de verzorging van de vaattoegang en meestal ook het bestellen van de benodigde infuusmaterialen. De verpleegkundige is jouw eerste aanspreekpunt voor vragen over of problemen met infuusmaterialen.

Het infuusteam van Appo
Het infuusteam van Appo

Ons apothekersteam levert in overleg met de poliklinisch apotheker jouw medicatie in de elastomeerpomp(en) en infuusmaterialen voor de infuustherapie. Wij zijn er voor je als jij, de verpleegkundige of je behandelaar specifieke vragen hebt over de medicatie, elastomeerpomp of infuusmaterialen.

Ben je thuis om het pakket te ontvangen?

Onze bezorger overhandigt alle pakketten persoonlijk, aan jou of aan een familielid. Zorg er dus alsjeblieft voor dat er altijd iemand thuis is om de bestelling in ontvangst te nemen. Omdat het om medicatie gaat, is afleveren bij de buren zonder toestemming niet mogelijk.

Je ontvangt de avond voordat we bij je bezorgen, een sms en/of e-mail met het geplande leveringsvenster. Heb je een voorkeur voor een vast tijdsvenster? Bel ons even.

Goed om te weten

Zorg ervoor dat de elastomeerpomp bij het aansluiten op kamertemperatuur is door ‘m op tijd uit de koelkast te halen

Zo bewaar je infuusmedicatie

De elastomeerpomp(en) moeten altijd tussen de 2 en 8 graden bewaard worden. Leg ze daarom direct na ontvangst in de koelkast. Zorg dat je de elastomeerpomp op tijd uit de koelkast haalt om de pomp voor toediening op kamertemperatuur te krijgen:

Elastomeerpomp ≤ 125 ml inhoud > 6 uur voor toediening uit de koelkast
Elastomeerpomp > 125 ml inhoud > 12 uur voor toediening uit de koelkast

Download op deze website de bijsluiter van de medicatie. Wil je liever de belangrijkste informatie in een simpele animatie uitgelegd krijgen? Kijk op www.kijksluiter.nl. Heb je nog vragen? Wij zijn er voor je.

Pakket met infuusmaterialen

Je hebt van ons een pakket met infuusmaterialen voor 7 of 14 dagen ontvangen. De inhoud is afhankelijk van welke infuuspomp wordt gebruikt, waar de medicatie in zit en welke vaattoegang je hebt. De (thuiszorg)verpleegkundige gebruikt deze materialen om het infuus aan- en af te koppelen en de vaattoegang te verzorgen. Meestal regelt de verpleegkundige het bijbestellen van de materialen.

Wij zijn het expertisecentrum voor infuustherapie thuis

Heb je vragen? Onze in infuustherapie gespecialiseerde verpleegkundigen en apothekersassistenten staan voor je klaar om je verder te helpen. Geen vraag is ons te gek. We denken ook graag met je mee hoe we het leven met infuusmedicatie thuis wat makkelijker voor je kunnen maken. Bestaat een goede oplossing nog niet? Dan ontwikkelen we die zo mogelijk zelf. Niet voor niets gaan wij voor slim, snel en beter voor jou.

Naar contactZo werkt de elastomeerpomp