Veelgestelde vragen van zorgprofessionals

Vind het antwoord op jouw vraag

Veelgestelde vragen

APPO maakt het je graag makkelijk

APPO maakt het je graag makkelijk

Dit doet APPO graag voor jou:

 • Farmaceutische ondersteuning: uitgifte, controle, bewaking, voorlichting, begeleiding

 • Bereiding van infuusmedicatie en TPV

 • Levering van andere medicatie: alles bij 1 apotheek.

 • Landelijke distributie

 • Levering infuuspomp en accessoires

 • Levering elastomeerpomp

 • Levering infuusmaterialen

 • Opstarten van patiënten thuis of in het ziekenhuis

 • Scholing van patiënten en zorgprofessionals

 • Overzicht en rapportage van behandelingen

 • Snelle en foutloze facturatie

 • Innovatie in thuisinfusie, zoals de TPV-trolley, verduisteringshoes

 • Zelfzorg van patiënten thuis

 • En het bevorderen van het naar huis proces vanuit het ziekenhuis

Wij zijn er voor alle extramurale infuusmedicatie en TPV. Download ons overzicht van veelgeleverde infuusmedicatie.

Wij zijn voor patiënten 24/7 bereikbaar. Ons eigen team staat op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur voor je klaar. Buiten deze tijden neemt de avond-, nacht- en weekenddienst het stokje van ons over. Ook daar kun je rekenen op gekwalificeerde verpleegkundigen die gewend zijn om complexere hulpvragen te beantwoorden en op te volgen.

Dat is afhankelijk van het proces in het ziekenhuis. We raden je aan om met de transferafdeling of het OPAT-team in jouw ziekenhuis contact op te nemen. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder. Voor een aantal ziekenhuizen hebben wij een naar huis-waaier gemaakt zodat alle betrokken zorgprofessionals in het ziekenhuis weten hoe ze een patiënt naar huis kunnen brengen en wat daarvoor nodig is.

Over infuustherapie thuis via APPO

Over infuustherapie thuis via APPO

Dat is afhankelijk van het proces in het ziekenhuis. We raden je aan om met de transferafdeling of het OPAT-team in jouw ziekenhuis contact op te nemen. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder. Voor een aantal ziekenhuizen hebben wij een naar huis-waaier gemaakt zodat alle artsen in het ziekenhuis weten hoe ze een patiënt naar huis kunnen brengen en wat daarvoor nodig is.

Wij leveren alleen een infuuspomp en infuusmaterialen als er ook infuusmedicatie voor de patiënt is aangevraagd.

Nee hoor, je kunt ook gewoon nog onze aanvraagformulieren gebruiken.

Over TPV thuis via APPO

Over TPV thuis via APPO

Dat is afhankelijk van het proces in het ziekenhuis. We raden je aan om met de transferafdeling of het OPAT-team in jouw ziekenhuis contact op te nemen. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder.

Wij leveren TPV van alle fabrikanten: Baxter, B. Braun en Fresenius Kabi.

Over de elastomeerpomp

Over de elastomeerpomp

Voor jouw gemak hebben we een elastomeerbrochure gemaakt met de belangrijkste informatie. Download hier de brochure. Heb je na het lezen nog vragen? Bel of mail ons. We zijn er voor je.

Ja, jouw patiënt ontvangt bij een elastomeerpomp ook het basispakket met infuusmaterialen van ons. Komt de patiënt in aanmerking voor zelfzorg, dan leveren wij de elastomeerpomp met een Qimono-connector. In het pakket zitten ook instructiefolders voor jou en voor je patiënt.

Het nabestellen van materialen is eenvoudig dankzij de handige bestellijst. Je vindt ‘m op onze website net als een overzicht van ons volledige assortiment materialen infuustherapie via een elastomeerpomp.

Over de qimono connector

Over de qimono connector

Het Qimo-vrouwtje (de connector op de vaattoegang van de patiënt) kan 360 keer een connectie maken. Het Qimo-mannetje (de connector aan de infuuslijn van de elastomeerpomp) kan dit maar 10 keer. Hou er dus rekening mee dat de connectoren maximaal 10 keer op elkaar en van elkaar gedraaid kunnen worden.

Ja, dankzij het ‘CT-rated’-certificaat kan het Qimo-vrouwtje ook na een CT-scan gewoon op de katheter van de patiënt blijven zitten. Let op: controleer of de katheter en de poortkatheter-naald ook geschikt zijn om tijdens een CT-scan met contrastvloeistof te gebruiken.

Ja, desinfecteer voor elke handeling het septum van de Qimo-connector met een in chloorhexidine 0,5% in 70% alcohol gedrenkt gaasje voor 15 seconden. Wacht met het aansluiten van een spuit of Qimo-connector tot het septum droog is.

Ja, dankzij de gesloten connectie is dit mogelijk en volledig veilig. Ook na het ontkoppelen van beide connectoren is er géén residu vindbaar van (risicovolle) infuusvloeistof op zowel het Qimo-vrouwtje als het Qimo-mannetje.

Download de productbrochure of neem contact met een van onze accountmanagers.

Over Mijn Appo

Over Mijn Appo

Ga naar inloggen op Mijn Appo. Klik op wachtwoord vergeten om een nieuw wachtwoord in te stellen. Daarmee kun je inloggen.

Natuurlijk. Neem contact op met onze accountmanagers.

TPV-patiënten kun je in Mijn Appo eenvoudig overdragen aan het Amsterdam UMC. Neem hiervoor contact op met een van onze accountmanagers. Het is nog niet mogelijk om andere patiënten over te dragen of naar andere ziekenhuizen over te dragen.

Klaar voor de apotheek van nu?

Appo is er voor alle extramurale infuusmedicatie en TPV. Maak het jezelf en jouw patiënten makkelijk.

Maak APPO jouw partnerOver infuusmedicatie via APPO
Klaar voor de apotheek van nu?