Elastomeer­pomp met een Qimono-connector

Ingewikkelde handelingen worden eenvoudig

Als de patiënt in aanmerking komt voor zelfzorg, leveren wij de elastomeerpomp met een Qimono-connector. Dat is een naaldloos gesloten systeem dat speciaal ontworpen is om ingewikkelde handelingen eenvoudig te maken. Door de connectoren met elkaar te verbinden ontstaat er een hygiënische connectie tussen de elastomeerpomp en de vaattoegang. Via de simpele bajonetsluiting wordt de pomp aan- en afgekoppeld en blijft zowel de elastomeerpomp als de vaattoegang volledig gesloten. Dit voorkomt besmetting van beide uiteinden en beschermt tegen lekkage.

Qimo-mannetje

Qimo-mannetje

De apotheek plaatst het Qimo-mannetje op de elastomeerpomp en levert het geheel bij de patiënt.

Qimo-vrouwtje

Qimo-vrouwtje

Het Qimo-vrouwtje wordt door de (thuiszorg)verpleegkundige op de vaattoegang van de patiënt geplaatst en blijft 7 dagen zitten.

Een tip

Bekijk de instructievideo’s voor het aansluiten, verwisselen en afsluiten van een elastomeerpomp met een Qimono-connector

De belangrijkste handelingen in beeld

De belangrijkste handelingen in beeld

Over de qimono connector

Het Qimo-vrouwtje (de connector op de vaattoegang van de patiënt) kan 360 keer een connectie maken. Het Qimo-mannetje (de connector aan de infuuslijn van de elastomeerpomp) kan dit maar 10 keer. Hou er dus rekening mee dat de connectoren maximaal 10 keer op elkaar en van elkaar gedraaid kunnen worden.

Ja, dankzij het ‘CT-rated’-certificaat kan het Qimo-vrouwtje ook na een CT-scan gewoon op de katheter van de patiënt blijven zitten. Let op: controleer of de katheter en de poortkatheter-naald ook geschikt zijn om tijdens een CT-scan met contrastvloeistof te gebruiken.

Ja, desinfecteer voor elke handeling het septum van de Qimo-connector met een in chloorhexidine 0,5% in 70% alcohol gedrenkt gaasje voor 15 seconden. Wacht met het aansluiten van een spuit of Qimo-connector tot het septum droog is.

Ja, dankzij de gesloten connectie is dit mogelijk en volledig veilig. Ook na het ontkoppelen van beide connectoren is er géén residu vindbaar van (risicovolle) infuusvloeistof op zowel het Qimo-vrouwtje als het Qimo-mannetje.

Download de productbrochure of neem contact met een van onze accountmanagers.

Klaar voor de apotheek van nu?

Appo is er voor alle extramurale infuusmedicatie en TPV. Maak het jezelf makkelijk.

Maak APPO jouw partnerOver infuusmedicatie via APPO
Klaar voor de apotheek van nu?